Προστατέψτε το νερό

 

Το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό που μας χάρισε η φύση.  Χωρίς αυτό δεν υφίσταται καμιά μορφή ζωής. Ωστόσο,  δεν έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε σωστά, έχουμε συνηθίσει να σπαταλάμε  καθημερινά μεγάλες ποσότητες του.  Αν σκεφτεί κανείς ότι παράλληλα με τη μείωση των υδατικών αποθεμάτων, αυξάνεται και η μόλυνση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων καθιστώντας τα άχρηστα προς εκμετάλλευση, κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και χρησιμοποιούμε το νερό.  Όμως, θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και να συμβάλλουμε στη προστασία του νερού.  Προτείνω μερικούς τρόπους εξοικονόμησης ποσοτήτων νερού που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας.   Πιστεύω λοιπόν ότι η λύση βρίσκεται στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και στη σωστή ενημέρωση.

Τρόποι να εξοικονομήσουμε νερό :

  1.  Μην αφήνετε τη βρύση του μπάνιου να τρέχει ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πλένετε τα χέρια σας.  Με αυτό το τρόπο είναι δυνατό να εξοικονομήσουμε  αρκετά λίτρα νερού το χρόνο.
  2. Χρησιμοποιήστε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων  μόνο όταν αυτά φορτώνονται πλήρως.
  3. Μη χρησιμοποιείτε τρεχούμενο νερό για να ξεπαγώσετε τρόφιμα. Τοποθετήστε τα τρόφιμα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ.
  4. Μην ποτίζετε υπερβολικά τον κήπο σας και μην σπαταλάτε νερό άσκοπα, ιδιαίτερα αν πρόκειται να βρέξει τις επόμενες μέρες.  Για να καθαρίσετε την αυλή σας χρησιμοποιήστε τη σκούπα και όχι το λάστιχο.
  5. Μειώστε το χρόνο που κάνετε μπάνιο, το ξέρω ειδικά το χειμώνα το ζεστό νερό είναι πολύ δελεαστικό στο να παραμείνουμε λίγο παραπάνω στη ντουζιέρα, όμως δεν παύει να αποτελεί άσκοπη σπατάλη νερού.

Ρ.Α

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s