4 +1 στυλ ανδρών

Γράφω που γράφω τόσο καιρό και πρήζω κόσμο με τις αμπελοφιλοσοφίες μου, σκέφτηκα μήπως το επόμενο μου βήμα να είναι κάτι πιο ανάλαφρο… Σε φάση, ρε κορίτσια εσείς τον άντρα πώς τον θέλετε; Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι πιο κάτω γραμμές, με ιδρώτα, φαντασία και ολίγη βαριεστιμάρα. Σεβόμενη απόλυτα εσάς όμως, σας παρουσιάζω τα 5 στυλ ανδρών που θα κρίνετε εσείς αν αξίζει ή όχι να δοκιμάσετε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Στυλ 1: Το λαϊκό παιδί

Ο άνδρας είναι άνδρας και δεν σηκώνει μύγα στο… για μισό λεπτό λαϊκός δεν έγραψα;;; Πήγα να παρασυρθώ αλλά δεν νομίζω ότι απέχω και πολύ εν τέλει. Το λαϊκό παιδί είναι άτομο της πιάτσας, ακούει Κιάμο, μιλάει για αμάξια, καπνίζει, πίνει καφέ, βλέπει μπάλα. Κοινώς ο μέσος Νεοέλληνας ένα πράμα, συχνάζει στα trendy στέκια και πίνει το ποτό του όρθιος στο χέρι στα μπαρ, φυσικά δεν χορεύει ποτέ, χορεύουν οι άντρες μωρέ;;;

Θα έλεγα πως έχει και μία αδυναμία στη μανούλα του, αλλά τώρα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία των αντρών είναι μαμάκιδες. Όπως και να’ χει για τον λαϊκό άντρα η μαμά και η εκκλησία είναι μέσα. Συγγνώμη αν πετώ το θέμα «εκκλησία», τόσο άκυρα αλλά ναι είναι και θρήσκο το λαϊκό παιδί. Γενικώς το λαϊκό παιδί δεν είναι σνομπ, θα σου ανοιχθεί εύκολα, άνδρας για σπίτι, άσε που θα ξέρει και από ηλεκτρικά!!! Αν δεν σας γεμίζει το μάτι το λαϊκό παιδί σκεφτείτε μόνο ότι έχουμε κρίση και οι μάστορες κοστίζουν.

Στυλ 2: Ο ΔΑΠ-ίτης

Χωρίς να θέλω χρωματίσω, το στυλ ΔΑΠ-ίτης μπορεί να είναι και φιλελεύθερο. Αυτό που θέλω να εκφράσω στην πραγματικότητα, είναι το στυλ φλώρος ή αλλιώς το στυλ Β.Π. Ο άνδρας αυτός αν δεν έχει χρήματα έχει στυλ και αν έχει χρήματα έχει τουπέ. Γενικώς ο άνδρας ΔΑΠ-ίτης καλεί λίγο από Vogue πριν βγει από το σπίτι. Τώρα που το σκέφτομαι για κάτι τέτοιους τύπους πρέπει να είσαι μονίμως στην πένα. Τσαντούλα χειρός, ισιωμένο μαλλί, make-up και φυσικά να είσαι κορίτσι κλίκας.

Αχ τα ΔΑΠ-ιτάκια, δεν έχει σημασία που φαίνονται λιγότερο αρρενωποί από το μέσο αρσενικό, τα ΔΑΠ-ιτάκια έχουν στυλ. Και επειδή πλέον είναι της μόδας και η γυμναστική τα ΔΑΠ-ιτάκια οφείλουν να είναι γυμνασμένα, το ξέρουν και αυτά. Τελευταίο μυστικό σχετικά με αυτή την κατηγορία είναι φυσικά τα gadget. Σας προκαλώ να μου βρείτε έναν, ΕΝΑΝ, που να μην έχει smartphone. Enough said.

Στυλ 3: Ο εναλλακτικός

Τώρα μάλιστα, ο τύπος αυτός θα ασχολείται σίγουρα με τη μουσική. Τι;;; Δεν έχετε ιδέα από μουσική;; Απαράδεκτες. Τι;;; δεν ντύνεστε σαν χίπισσες των Εξαρχείων;; είστε να μην πω…

Χμμ ο εναλλακτικός μάλλον είναι ιδιαίτερος άντρας. Μπορεί να είναι και παχουλός μπορεί να είναι και λιγνός. Δεν έχει τόσο σημασία ούτε η διατροφή, ούτε η γυμναστική για αυτόν. Ο εναλλακτικός μυρίζει μπάφο από χιλιόμετρο και κάνει κάμπινγκ τα καλοκαίρια. Κατά πάσα πιθανότητα είναι αριστερός και φοράει χύμα T-Shirts που όμως τα φοράτε και εσείς γιατί είναι used και ότι πρέπει για τον ύπνο.

Στυλ 4: Το κακό παιδί

Θα έγραφα και για το καλό, αλλά μεταξύ μας όλες δεν τα βαριόμαστε αυτά;;; Έτσι λοιπόν θα αρκεστώ στο παλιό, κλασικά εικονογραφημένο κακό παιδί.

Το κακό παιδί έχει την εξής ιδιότητα, εντάσσεται σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Ουσιαστικά το κακό παιδί μπορεί να είναι λαϊκό, φλώρος και εναλλακτικός. Πολύ απλά είναι αυτός που θα ερωτευτείς και που θα σου σκίσει την καρδιά σου στα δύο. Αυτός που θα σε κάνει να γελάσεις όσο δεν πάει και να μισήσεις μετέπειτα όλο το αρσενικό είδος μία και καλή.

Είναι σέξι, γνωρίζει από γυναίκες –αφού πηδάει ό,τι κινείται- και έχει κακό σκοπό. Να σε παρασύρει στο έλεος της ακολασίας. Μην στεναχωριέστε κορίτσια όλες θα δοκιμάσουμε κακό παιδί. Αναπόφευκτο κακό και παραδόξως νόστιμο. Όμως οι άνθρωποι αλλάζουν οπότε δεν ξέρετε ποτέ, η ελπίδα… ξέρετε τι κάνει… μη γίνω τελείως γραφική.

Στυλ 5: «Γιάνης»

Και τώρα που όλες οι γυναίκες ακούν «Γιάνης» -με ένα «ν» προσοχή στις απομιμήσεις- και λιώνουν ακούγοντας για ομόλογα και χρέη, μπορούμε να μιλήσουμε επιτέλους για το τέλος του φλώρου. Μα καλά ρε κορίτσια, σοβαρά ποια θα γυρίσει να κοιτάξει τον μπέμπη με τη ζακέτα και το μαλλί κοκόρι; Όταν κυκλοφορεί ο «Γιάνης»; Ευτυχώς που γινόμαστε μάρτυρες στην ανάδυση του νέου στυλ άνδρα ά λα Βαρουφάκης. Στιβαρός, μορφωμένος, άνετος όσο δεν πάει, με καράφλα που θυμίζει λίγο  Jason Statham (θα ορκιζόμουν!!!) και να τολμήσω να πω καθηγητής;;; Τι άλλο θέλετε δηλαδή;;;

Αχ αχ αχ αναστενάζουν οι κορασίδες βλέποντας τον «Γιάνη» στην tv, ποιος να το φανταζόταν ότι τα οικονομικά είναι τόσο ενδιαφέροντα;; «Μαθητριούλες» σε όλη την Ελλάδα λιώνουν μπροστά στην οθόνη, αφήνοντας έκτακτο για έκτακτο να μην πάει χαμένο. Ο «Γιάνης» στην Γαλλία, ο «Γιάνης» στην Αγγλία, ο «Γιάνης» και η ιστορία με το δερμάτινο και πάει λέγοντας. Σε λίγο θα βγει και σειρά ο «Γιάνης» ανά την Υφήλιο, ο «Γιάνης» κατακτά τώρα και την Ασία κλπ, σύντομα και στο τόπο σας. Αμήν.

f6d140f8-4eb1-4b0a-92eb-a184d7176967-1020x612

 M.K.

One thought on “4 +1 στυλ ανδρών

  1. Ήμουν βόλτα με δυο καλούς φίλους. Καθίσαμε σε μια παρέα όπου δεν την είχα ξαναδεί. Ήταν μια κοπέλα ανάμεσα τους, φαινόταν ενδιαφέρον άτομο. Ίσως όχι πολύ όμορφη, αλλά είχε κάτι να πει. Άρχισε να μου μιλάει και ξαφνικά μου είπε πως μοιάζω με ΔΑΠίτη. Δεν ξέρω γιατί. Δεν έχω πάει ποτέ στη Μύκονο, ούτε σκοπεύω άλλωστε. Πίστευα πως ο Παντελίδης ήταν μια τρολλ προσωπικότητα, για να τρομάζει τα παιδιά να μην παίζουν με το tablet τους όλη την ώρα, και για να κοροϊδεύει το μέλλον της ανθρωπότητας (βλεπε SkyNet).
    Δεν έχω καν polo μπλουζάκι. Είχα κάτι Lacoste μικρός, όχι επειδή μου άρεσε τόσο η γραμμή, όσο επειδή έχουν για έμβλημα ένα κροκόδειλο. Συμπαθέστατα πλάσματα από τότε.
    Δεν την ξαναείδα από τότε. Ούτε με αποκάλεσαν φυσικά ξανά ΔΑΠίτη. Εννοείται πως δεν πήρα ούτε κάτι της polo.
    Οι άνθρωποι είναι περίεργοι.

    Το τραγούδησε και ο Lizard King.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s